PROJEKTI

 

ReLOaD projekat

 • Završetak projekta
 • ReLOaD projekat

  Datum: 08.04.2019.

  Tema sastanka: Kroz predavanje i edukativne filmove - informisati i educirati „male i velike čuvare okoliša“ i nastavno osoblje o prirodnim i speleološkim vrijednostima u Kantonu Sarajevo

  Datum: 27.03.2019.

  Tema sastanka: Realizacija Radionice „Sadimo cvijeće“, COOR je dostavio drvene nosače za cvijeće, te su učenici i koordinatori zasadili cvijeće.

  Datum: 16.03.2019.

  Tema sastanka: Realizacija Radionice „Reciklaža za sve“ za izradu predmeta od ambalažnog otpada. Obilježen svjetski Dan reciklaže 18.03.2019. godine, reciklažni materijal kao sirovina, a ne otpad.

  ZAJEDNO-MALI I VELIKI ČUVARI OKOLIŠA U OPĆINI CENTAR

  Na edukaciji učenika na temu “Medijska pedagogija i praksa i način medijske promocije projekta“ oformljena je i novinarska sekcija koja ima zadatak da se bavi idejnim, kreativnim rješenjima projekta za vizuelni i audio materijal. Članovi iste su, kao i koordinator/nastavnik projekta 12.11.2018. godine učestvovali u realizaciji popunjavanju ankete.

  Sve aktivnosti vezane za projekat su podržane u okviru ReLOaD projekta.

  Video 1, Video 2

  Anketa

  U srijedu 12.12.2018.naša ekološka sekcija je ugostila Eko redare. Učenici su se upoznali sa radom Eko redara.Gospodin Alija Pašić je održao prezentaciju i manju radionicu za članove sekcije naše škole.Učenici su bili znatiželjni domaćini, a posjeta je protekla u lijepom druženju. Aktivnosti podržane u okviru ReLOaD projekta